Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Zdenka Mihelič, torek, 23. januar 2018, ogledov: 1496

Čez Jame in po JV grebenu na Grintovec

Tudi letos je Alpinistični odsek PD Kamnik organiziral spominski pohod na Grintovec v spomin na vse njegove člane, ki so preminili v planinah ali gorah.

Ture se je v nedeljo, 21. januarja, udeležilo 17 članov odseka, med njimi sedem tečajnikov, štirje pripravniki in šest alpinistov.

Dan je bil čudovit, kot nalašč za tako turo na kralja Grintovcev. In čeprav je bil napovedan močan veter, je načelnik Jure Prezelj vse dobro preštudiral in organiziral tako, da smo veter občutili le v nekaj sunkih, sicer pa nam je več ali manj prizanesel.
Dobro opremljeni smo se od Kokrskega sedla podali v dve smeri, dva različna pristopa na sam vrh. Večina navez se je odpravila po Jugovzhodnem grebenu, nekaj pa Čez Jame. Sestopili smo prek Strehe do Cojzove koče na Kokrskem sedlu in nazaj v dolino k avtomobilom V Koncu.

Vsi zadovoljni, predvsem tečajniki po prvi pravi alpinistični turi, smo si po čudovitem dnevu z izjemnimi razgledi čestitali in nazdravili pri Jurju v Kamniški Bistrici s preprostim: bilo je enkratno!


JV greben Grintovca, foto Matej Kladnik - Karli

Spremljali so nas izjemni razgledi, foto Matej Kladnik - Karli

JV greben Grintovca, še malo in izstopimo na Streho Grintovca; malo pod vrhom. Foto Matej Kladnik - KarliKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki