Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Aleks Sedušak, torek, 24. april 2018, ogledov: 992

2. tura (dvodnevna) alpinistične šole Kamnik

Prva dvodnevna tura AŠ 2018.

Tura alpinistične šole Kamnik 14.4. (Vipavska Bela) – 15.4. (Črni Kal)

 

  V soboto zgodaj zjutraj ob 8:00 se je klapa zbrala na parkirišču pred kulturnim domom, kjer smo se napokali v avte in odrinili dogodivščini nasproti.

Po skoraj dveh urah vožnje (gužva) smo le prispeli do plezališča Vipavska Bela, pretegnili noge in gas, plezat! V tem plezališču smo se tečajniki pomerili v vseh mogočih smereh od 5a – 6c vendar v vseh nismo bili najbolj uspešni. Proti popoldnevu pa smo se premaknili v drugi sektor, kjer je bilo nekaj lažjih smeri, da smo lahko povadili prevezovanje.

 Ni trajalo dolgo, da je debata nanesla na pivo in že so tečajniki odnesli hladiti dve gajbi v bližnji potok.

 Po končanih vajah in kratki analizi, smo nazdravili z zasluženo, domačo, žlahtno IPO (ki jo vari eden naših tečajnikov). Čin Čin.

  Po vseh možnih debatah, analizah, ciljih…se klapa le odpravi v Vipavo, kjer smo se ustavili v trgovini, nakupili pijačo in jedačo in se le odpravili proti famoznem Ospu. Tam smo se vkampirali, Ambož in Matej sta imela kratko predavanje o plezanju v slovenski meki, nato pa žar in rajanje klape IPA.

  Zjutraj smo se zbudili »spočiti in polni energije«. Počasi smo spakirali, pomalcali, pokofetkali..in se odpravili novi dogodivščini nasproti – Črni Kal. Tam smo prebili skoraj ves dan (plezali, debatirali, počivali..), občutki so bili mešani vendar pozitivni. Tečanjiki smo bili res pridni, saj so nekateri tudi na ta dan trenirali prevezovanje. Pridružili pa so se nam tudi drugi člani AOK, ki so definitivno poskrbeli za novo energijo.

Vmes nas je parkrat ohladilo rosenje, zabavalo abzajlanje Matice in ko je utrujenost dosegla limit, je odprava spakirala in odrinila proti avtomobilom.

 Na parkirišču smo se zmenili da gremo še na pijačo in pico. Vse ni šlo ravno po planu, saj so nas sprejeli šele v tretji piceriji. Debate, smeh, hrana in pijača..vidna utrujenost. Zaklujček popolne ture.

 

Hvala.

 

Konec.Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki