Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki 

Prikazano: 301 - 320 od 558 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28 
11.01.2015, Vaja ledne tehnike, Jan Novak
Šest junakov (Primož H., Simon, Dare, Boris, Katja in Jan) se je danes zjutraj malo po šesti uri odpravilo proti Vršiču, pod Prisojnik.

 
10.01.2015, Gužvanje v Sinjem slapu, Dejan Kuserbanj
Da smo alpinisti optimistična vrsta se je pokazalo že na vstopu, kjer smo se kljub visokim temperaturam precej nagužvali. Drugače pa je slap danes zdržal obleganje devetih plezalcev. Jutri pa ga bo gotovo dokončala odjuga. Kakorkoli bil je super izkoriščen dan.
 
08.01.2015, Zahodna stena Kalškega Grebena, Jure Prezelj - Jurc
Danes sva s Plenksom plezala smer Diagonalka z izstopno varianto v zahodni steni Kalškega Grebena. V iskanju snega in zimskih razmer sva skušala srečo v gorah nad kmetijo Suhadolnik. Izbrala sva najdaljšo smer v steni, ki pa je postregla pretežno s praskanjem po skali, pikanju zmrznjenih trav in pršičem. Višje je snega za odtenek več in tudi trdota je malce boljša. Na splošno je snega v hribih zelo malo. Drugače pa fajn tura z sestopom na Kokrško Sedlo in nazaj do Suhadolnika.
 
03.01.2015, Triglav, Franci Brcar
Danes sem bil na Triglavu razmere za vrh odlične.
 
02.01.2015, Na Golake iz Mrzle Rupe, Simon Kurinčič
Uvod v novo leto se je začel zelo obetavno...

 
25.12.2014, Smer Y - Planjava, Primož Lavrič
S Francijem sva danes splezala smer Y v Planjavi. V platkah drugega raztežaja se je bilo potrebno malo bolj potruditi, saj je bil na njih zgolj požled. sneg pa ni nudil prave opore. Sestopila sva kar po smeri z dvema spustoma po vrvi. Luštna smerca za uvod v zimsko sezono plezanja. Zdaj pa držimo pesti za večje količine snega.
 
24.12.2014, Smer Svetelove - Planjava, Jure Prezelj - Jurc
Včeraj sva z Rokom plezala smer Svetelove v Planjavi. Smer je dobro opremljena in ponuja veliko možnosti za zatikanje cepinov. Skala je kompaktna, linija logična. Snega je le za vzorec. Sestopila sva s pomočjo spustov ob vrvi čez Brinškov kamin.
 
22.12.2014, Triglav, Katja Novak
Včerajšnji lep dan in odlične razmere sva za skok v hribe izkoristila tudi tečajnika Boris in Katja. Iz Krme sva se odpravila proti Kredarici in nekaj čez dvanajsto stopila na naš najvišji vrh. Bilo je napeto, razburljivo, lepo in vredno truda :)
 
21.12.2014, JV greben Dolkove špice, Franci Brcar 20.12.2014
 
20.12.2014, Veliki Greben - Greben Slemena - Streža - Vrh Skute, Jure Prezelj - Jurc
Včeraj sva z Rokom izkoristila lep dan. Za turo sva izbrala eno lepših grebenski prečenj v Kamniških hribih. Snega je spodaj le za vzorec, višje pa prevladuje zelo južen sneg. Temperature so krepko nad ničlo.
 
19.12.2014, NŠG - malo na okoli, Žiga Oražem
"K tolk zanohta da bi kr ubrnu!"

 
03.12.2014, Meglena in kopna Begunjščica, Jure Prezelj - Jurc
Danes smo se kljub slabemu vremenu odpravili na Begunjščico. Fajn kondicijska tura in fajn družba. Snega pa le za vzorec. Tudi na vrhu.
 
01.12.2014, Zgodbe kamniških alpinistov ..., Irena Mušič Habjan
… letošnjega leta, so v petek, 28. novembra 2014, v prenapolnjeni dvorani Klub Kino dom v Domu kulture pripovedovali: ...
 
29.11.2014, Totem Pole, Tasmanija, Primož Trilar
G'day mates! :) Zlo na hitro, ker sem na slabem wifiju, ene par rajcig slik famoznega Totem Pole-a na rtu Huay na jugu Tasmanije, kjer se trenutno potepam :) Če ne poznate, mal pogooglajte kako se pleza Totem Pole. Jaz ga nisem šel solirat, bo še kar nekaj kitov moralo okrog rta plavat, da bom jaz gor na vrhu stal :) Se opravičujem za kvaliteto slik, so bolj švoh ker so s telefona. Če koga zanima, naj me pocuka za rokav, ko bom doma, lahko pokažem tiste s fotiča... Zdaj pa dalje po narodnih parkih, se kakšno I-II do kakšnega vrha potegnt, pa naprej tasmanske vrag(inj)e jagat! :)
 
19.11.2014, Zima bleda starka je snega nasula...., Jure Prezelj - Jurc
Po dolgem času končno malo sonca.
 
10.11.2014, Izpiti letne tehnike za mlajše in starejše pripravnike, Franc Malus - Brane
V nedeljo, 9. novembra, je na pobočju ene od ledeniških klad imenovanih Lepi kamen in bližnjih balvanih potekal preizkus praktičnega znanja letne alpinistične tehnike za mlajše in starejše pripravnike. Pod budnim nadzorom inštruktorjev: Marjana, Primoža in Mateja so izpite za napredovanje v naziva mlajši in starejši pripravnik uspešno opravili trije tečajniki in štirje mlajši pripravniki. foto: Primož Lavrič
 
08.11.2014, Vzhodna rampa v Krniški špici, Irena Mušič Habjan
V nedeljo, 2. novembra 2014, sva se z Vladom odpravila v Zahodne Julijce, v Bele vode. Zaradi kratkega dneva sva izbrala Vzhodno rampo v Krniški špici (III, 200 m). Plezanje je bilo prijetno in v soncu, na vrhu pa sva zaradi večje količine snega obrnila in sestopila po smeri. V dolinici je bilo idilično, gamsi so se mirno pasli, razgled na naše Julijce je bil kristalno jasen ... Naslednje leto se gotovo spet vrneva.

 
31.10.2014, Od Argentiera do Courmayeura, Urban Novak
Z Martinom Žumrom (aka. Težka legenda) sva v soboto dostopila do Argentierske koče, v nedeljo splezala Messnerjevo smer v Les Droites in sestopila do koče Leschaux. V ponedeljek sva plezala Michto v Jorasses (Point Helene) in sestopila do koče Boccalatte. V torek pa v dolino po avto in domov. Vreme in razmere nad CHX pa,...joj kaj bi govoril...

 
28.10.2014, Zimske razmere v gorah, Matej Bizjak
Lepo vreme kar vabi v gore, vendar ponekod prevladajo že povsem zimske razmere. Previdnost in zimska oprema ne bo odveč. Srečno!
 
27.10.2014, 3 smeri v Klemenči peči, Grega Podlesnik
V nedeljo smo se Blaž, Dejan in Jaz odpravili v Klemenčo peč. Splezali smo: za začetek smer Sarti VI/IV+ 110m, nato Vesele nogice VI/V,IV 200m in za konec še Snorky VI-/IV 100m. Lepo izkoriščen dan, s sončkom obsijan.
 
Iskanje med članki