Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Katja Bodlaj, sreda, 15. julij 2015, ogledov: 6653

Norveška 2015 uspela

Plezalni tabor Norveška 2015: Od 1. do 13. julija 2015 smo kamniški alpinisti, člani Alpinističnega odseka Kamnik in Gorske reševalne službe Kamnik, uživali v raziskovanju prelepe Norveške.

15-članska odprava pod vodstvom Jureta Prezlja je potovala v dveh kombijih, pot nas je peljala čez Avstrijo, Nemčijo, Dansko, kjer smo se vkrcali na trajekt in vznemirjeni prispeli na Norveško. Prvi tabor smo postavili v čudoviti dolini Nissedal, ob vznožju mogočnega Haegefjella. Pričakale so nas visoke temperature, osvežilna reka in ob večerih neumorne mušice. Tri dni smo uživali v plezanju v res dobrih stenah z neskončnimi počmi in vrhunsko skalo, obhodili smo bližnje vrhove in se odmočili v uro in pol hoda oddaljenem jezeru.

Zbudili smo se v deževno ponedeljkovo jutro, spakirali in odpotovali na zahod, v dolino Uskedalen. Zaradi obilnega deževja smo dve noči prevedrili v simpatičnih hišicah, si ogledali mesto Bergen in preučili dostop do Vetletinda. Na četrtkovo jutro je zaradi vremena polovica udeležencev zapustila Norveško, en dan so plezali v Maltatalu, zaključili pa v domači Triglavski severni steni. Ostali smo dva dni uživali v fantastičnem granitu, resnično Yosemiti v malem, v soboto pa obiskali znamenito turistično točko Trolltunga, kjer smo po 11-kilometrski hoji po zasneženi pokrajini, zasluženo občudovali prelep razgled.

Na taboru smo se nekateri udeleženci prvič srečali z granitom, uživali smo v kakovostnem plezanju, čudoviti pokrajini in odlični družbi. Tabor na Norveškem nam bo nedvomno ostal v lepem spominu.

Za finančno in materialno podporo se zahvaljujemo Planinskemu društvu Kamnik, Alpinističnemu odseku Kamnik, Gorski reševalni službi Kamnik in živilski industriji ETA Kamnik, ki so nam izdatno olajšali tabor.

Še več fotografij bo navoljo v fotogaleriji, ko zberemo vse vtise. Za pokušino je pa že.

Člani tabora: Jure Prezelj, Cene Griljc, Katja Tabernik, Franc Miš, Simon Kurinčič, Andrej Rezar, Katja Novak, Boris Bodlaj, Jaka Capuder, Blaž Gladek, Dejan Kuserbajn, Primož Lavrič, Žiga Oražem, Dominika Pintar in Alja Markič (pridružena članica iz AO Jezersko).

Besedilo: Katja Novak

 

Fotogalerija

Norveška 2015 uspela
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami